Кметът определи места за изхвърляне на електроуреди

С кметска заповед са определени 3 места за изхвърляне на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване(ИУЕЕО). Двете са пред кметствата в кв. Дебър и село Градина. Третото е на паркинга зад сградата на Общинска администрация. Ще ги познаете по това, че са жълти и имат стикер, указващ за какво се използва контейнера и фирмата, която се занимава с това.

Електрическите уреди, използвани в домакинството, не са битов отпадък и не може да бъдат оставяни около или във варелите. Ако имате счупена кафемелачка, развалена клавиатура или ненужен касетофон – не може да ги изхвърлите където и да е. Вместо да събират прах на тавана или в мазето – занесете ги до определеното място.  А за да научите децата си на отношение към тези правила,  заедно с тях изхвърлете ритуално в означения контейнер развалените електронни игри. 

Събирането на излезлите от употреба уреди се събират от Еко-Ел- Организация, която  се занимава с изграждането на система от съоръжения за събиране, транспортиране, временно съхраняване и предварително третиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО).

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Случаен виц

Последни новини