Отборите на Евтим Стефанов с победа и загуба

 С една победа и една загуба завърши първата официална изява на секцията „Волейболът – колективен спорт“ на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя е с ръководител Евтим Стефанов и е част от проект „УСПЕХ“, който ангажира учениците в свободното им време. 15 деца от 5-ти до10 клас тренират любимия си спорт, разделени в два отбора. Освен по възраст, те са разпределени и в зависимост от това до колко са напреднали в подготовката си. Със средства от програмата за спортистите са закупени топки и екипи. А за логото и дизайна им се погрижиха местните фирми „Бендида“ и „Коморекс“.

В залата на СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“, начинаещите играха срещу волейболния отбор на ОУ“Георги Караславов“ с треньор Иван Димитров. Загубата на златаровци бе предизвестена предвид очевидната разлика в класите, подготовката и ръста на момчетата. Далеч по-оспорван бе двубоя на младежите от гимназиалните класове. Те излязоха срещу достоен съперник, в лицето на отбора на ПГСС „Васил Левски“, с ръководител Найден Йорданов. Срещата се превърна в истински оспорвана волейболна битка, с добри, качествени технически изпълнения и драматизъм до края. Имаше силни забивки и отлични начални удари, хитри и умели „возения“, „пускания“ и спасявания в защита от състезателите на двата отбора. Редуваха се победни геймове, докато се стигна до драматичния -пети. След няколко грешки на гостите, в самия край,  тайбрекът завърши в полза на момчетата на Евтим Стефанов – 15:12.   

Срещите преминаха при спазване на феърплея. Съдия и на двата мача беше Георги Д. Георгиев – въпреки, че учениците го познават като техен преподавател по физическо възпитание, той е и бивш състезател по волейбол на ЦСКА, Сливен, „Родопа“ – Смолян и „Партизанин“ – Първомай.

На 12 юни е предвидена втора представителна изява – реванш между същите съперници, но този път домакини ще са ПГСС“Васил Левски“.

Теди Кирякова Снимки: Костадин Момчилов

Напредналите от СОУ: Николай Кичеков, Николай Христозов, Илия Трендафилов, Милен Георгиев, Христоз Христозов, Момчил Момчилов и Георги Степанов

ПГСС: Петър Ангелов - капитан, Ивайло Тенчев, Йордан Георгиев, Асен Христев, Николай Радев, Красимир Николов, Йордан Желязков, Дилян Панайотов, Илиян Колев, Янко Демирев.

Начинаещите от СОУ: Христо Петков, - капитан, Таньо Рашев, Ангел Гочков, Веселин Ванчев, Евгени ДИмитров, Серкан, Себайдин, Християн Георгиев,

ОУ"Георги Караславов": Георги Драгнев - капитан, Асен Мелезов, Иван Запрянов, Христос Гривеков, Андон Василев, Васил Боянов, валентин Валентинов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини