Професионалисти наградиха Ана Сиракова за поддържаща женска роля

Ана Сиракова получи поредното признание за актьорско майсторство на Фестивала на любителските театри „Кръстьо Пишурка“, Лом 2019 година.Тя стана носител на наградата за поддържаща женска роля в „Зех тъ, Радке, зех тъ“ от Сава Доброплодни. В постановката на на Спас Янков Ана Сиракова изпълнява ролята на Мария.

След предварителна селекция, спектакълът на Театралния колектив „Димитър Делчев“ при ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“  попадна сред 23-те заглавия в програмата на фестивала. Жури с председател театралния критик Гергана Пирозова и членове професионалните актьори Васил Драганови и Христо Чешмеджиев избра най-добре представилите се формации и актьори. По време на конферирането театралният колектив получи висока оценка за работата си.

Това не е първото отличие за Ана Сиракова в Лом. Неотдавна тя стана носител и на първа награда за главна женска роля в спектакъла „Госпожа министершата“.

В селекцията на фестивала беше и спектакълът „Не те познавам вече“ на състава при читалище „Пробуда“, Дебър, но той не взе участие в Лом заради отсъствие на един от актьорите.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ме
    Метько Толумов
    0 -3
    22:17, 30 сеп 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Че
    Четец
    5 0
    11:05, 1 окт 2019
    Браво на госпожа Сиракова! Днеска - за поддържаща роля, а след сто години, като се пенсионира Председателя - и за главна роля ще я наградят

Случаен виц

Последни новини