13 °C

Торта Илария

Торта Илария

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За блатовете разбийте яйцата с маслото и захарта до получаване на гладък и пухкав крем. Добавете при непрекъснато разбиване олиото, мекото масло, разтвореното в прясното мляко кафе.

Пресейте брашното, разбъркайте го със содата, бакпулвера, какаото, солта, ванилията и постепенно добавяйте сухата смес към течните съставки.

Бъркайте с лъжица или шпатула, докато всичко се хомогенизира. От тази смес изпечете 3 еднакви блата в по-голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене и леко намазнена.

Блатовете се пекат в загряна на 180 градуса фурна до суха клечка. Охлаждат се върху решетка и тогава се маха хартията.

За крема сварете пудинга според указанията на опаковката, като използвате предвиденото прясно мляко и захар. Отделно разбийте маслото с пудрата захар и ванилията на пухкав бял крем.

При непрекъснато разбиване добавяйте крема сиренето, като трябва да се получи гладък и стегнат крем. Заделете 1/3 от този крема за украса. Към останалата част се добавя лъжица по лъжица много добре изстиналият пудинг, като се бие с миксер.

Слепете блатовете с така приготвения крем, намажете цялата торта с него и със заделения маслен крем с помощта на пош или шприц, шприцовайте малки розички по повърхността. Поръсете отгоре с пресято какао и сложете тортата за няколко часа на хладно.

Източник: gotvach.bg

Последни новини