Никой не желаел СПА хотел“Орфей”, сарая на Ахмед Доган се оказал непродаваем

Стана ясно, че Община Девин не се справи с продажбата на акциите си в СПА хотел „Орфей“, популярен в обществото като сарая на Доган.

По информация на в. „24 часа” Община Девин притежава 17,33% от тузарския СПА хотел Орфей. Оставащите 82,67% от акциите от дружество „Орфей хотел“ АД са в ръцете на“Био Проджект“ ООД с основен акционер Николай Вълканов – същият, изплатил на Ахмед Доган за хидросъвети скандалния хонорар за милиони.

След като никой не е пожелал дяловете на Общината, те са предложени да бъдат купени от Вълканов, но и той не иска да ги закупи. Опитите на продавачите удрят на камък и с останалите бизнесмени в бранша, заяви зам.-кметът на Девин Георги Савев. Причината за продажбата на акции от сарая на Ахмед Доган се корени в нуждата на Общината да получи така важни в този момент за нея пари, с които да се погасят старите дългове на болницата, възлизащи на сума от около 2 милиона лв.

Общинарите са хотелиери от известно време, след като се сключва договор между нея и Еконейчър груп“ ООД за предоставяне на концесия на балнеосанаториума в Девин.

С времето обаче обединеното дружество започва да трупа всяка година загуби. Така сараят на Ахмед Доган се оказа непродаваем.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини