Измама, дъщерята на Кадафи подмамва лековерни българи

Дъщерята на Кадафи е най-новата интернет измамничка

Дъщерята на Кадафи – несправедливо убития от бунтовниците в Либия лидер – има нужда от твоята помощ, като за услугата ще прибереш „скромните” 1 милион в американска валута. Това гласи съобщение, което се разпространява онлайн и което цели да излъже възможно най-много лековерници от цял свят.

У нас първи сигнал за това, че са опитали да го измамят, получил търновец, който открил неочаквано писмо на електронната си поща от Айша Кадафи, пише в. „Монитор”.
Във въпросния мейл измамниците цветущо били описали, как Айша тънела в мизерия след смъртта на баща си. В различни западни банки обаче тя имала 5 млн. долара. Ако само се намерел човек, който да вземе тези пари, и тя, и той щели да си живеят царски. Тя не можела да отиде от страх да не я арестуват или убият. Затова й трябва доверен човек, който ще получи за услугата 1 млн. долара.
Доста апетитно предложение, отправяла дъщерята на Кадафи, но за щастие малцина са тези, които ще й повярват. Не за друго, а защото тя иска да й бъдат изпратени личните данни на въпросния човек, както и тези за банковата му сметка. Ако той няма такава, пак е лесно. Ще преведе 200 долара, ще му бъде открита сметка и ще бъде нает адвокат. Лесно, нали?
Ако получите съобщение с подобно съдържание, не вярвайте! Определено не ви пише дъщерята на Кадафи!

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини