Поп звезди възраждат “Бийтълс”

Край на скуката, налегнала българската поп и рок сцена! Четири звезди се събират в свежарски проект, който обещава да разчупи музикалното зацикляне напоследък и да посрещнем пролетта с нещо старо, но златно - вечните хитове на “Бийтълс”.

Китаристът на Б.Т.Р. Славчо Николов, Венко Поромански - бивш барабанист на група “Те”, Дони и Коцето-Калки вече репетират усилено парчета за първата си изява като “Акустик Бийтълс Проджект”.

И четиримата имат към 20-годишен “стаж” на сцената и всеки от тях продължава да развива своята лична кариера. Но в името на доброто шоу решават да се забавляват и заедно. Точна дата на първия им концерт още не е определена, но е сигурно, че ще бъде през март.

“Събрахме се, защото ни харесва да свирим парчета на една от най-великите групи в света. “Бийтълс” имат над 230 песни и повечето са класика. Свирим ги акустично, за да ги поднесем по по-различен начин от оригинала, а на някои променяме коренно аранжиментите. Нямаме грандиозни претенции, просто искаме да се забавляваме и ние, и слушателите”, разказва Славчо от Б.Т.Р.

В новата формация, която ще свири единствено парчета на златната четворка от Ливърпул, Славчо ще е не самокитарист, но и ще пее. Венко ще свири на барабани, Дони е вокал, бас китара и пиано, а Коцето-Калки ще комбинира пеенето и китарата с флейта. Последните двама вече си припомнят славните времена, когато в тяхната група “Медикус” изпълняваха и хитове на “Бийтълс”.

Източник: trud.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини