Задвижват е-управлението на общинско ниво

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов се срещна днес с ръководството на Националното сдружение на общините в България, за да бъде обсъдено включването на местните власти в електронната система за обмен на документи между администрациите.

По време на разговора бе подчертана необходимостта от създаване на експертен орган в областта на е-управлението на общинско ниво по подобие на Постоянната работна група към Съвета по електронно управление. Бе обсъдено още прилагането на добрите практики от  завършените общински проекти, финансирани по ОПАК и в други местни администрации.

Двете страни постигнаха договореност да продължат интензивната съвместна работа в областта на електронното управление на нова среща във възможно най-кратки срокове.

Обменът на електронни документи между 5 държавни институции бе стартиран в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на 6 декември 2011 година в присъствието на премиера и министри. По време на демонстрацията министър-председателят Бойко Борисов постави задачата в най-къси срокове към електронния документооборот да бъдат включени и общините. Това ще доведе до ускоряване на обмена на документи между централната и местните власти - сега този процес отнема дни, а при реализация на връзките ще става с няколко натискания на мишката. Сред очакваните ефекти са реализирани икономии на значителни финансови средства, прозрачност на комуникацията, гражданите ще бъдат улеснени при общуването си с администрациите на различни нива.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини