На ти с ИТ са десетокласнички от СОУ

Старибратов награждава Соня Ситнова

Две десетокласнички от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ участваха и се класираха на призови места на Регионалния турнир по Информационни технологии „На ти с ИТ“ в Пловдив.

Соня Ситнова зае първо място в категория „Мултимедийни приложения“ с 55 точки на теста и 100 точки на защитата на проекта си „Африка“. С 47 точки на теста и 100 точки на защитата на проекта си „Фигиленд“, Мария Сребрева се класира трета.

В състезанието участваха над 150 ученика, като по-голяма част от тях бяха възпитаници на математическите гимназии от Пловдив и Пазарджик. Една от най-оспорваните категории за възрастова група 9-12 клас е „Мултимедийни приложения“, където СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ е с утвърдени традиции.

През първия кръг на турнира учениците защитиха разработени от тях проекти, след което на втория  се явиха на тест. Общото тегло на теста в крайната оценка на всеки един участник в състезанието е 50%. Останалите 50% се формират от защита на разработения проект.

Наградите, осигурени от MICROSOFT – БЪЛГАРИЯ, връчи директорът на Образцова математическа гимназия г-н Ивайло Старибратов.

... и Мария Сребрева
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини