Десетки хиляди левове загуби за общината, заради чиновническо недоглеждане

Откъде да вземем парите?

Общината е загубила 20000 лв заради чиновническа немарливост и ще загуби още много ако бързо не се предоговори кредит теглен от ЦКБ. Това стана ясно по време на дебатите на извънредната сесия на Общински съвет. Кой и защо го е допуснал за сега още не е ясно, но кметът Ангел Папазов призна, че има грешка. Тя трябва много бързо да бъде поправена, а след това да се търси отговорност и да се наказва виновникът.

Кредитът е теглен, за да се разплатят дейности по проект „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в град Първомай“. Очаквало се е сумата да бъде получена от Финансиращия орган до няколко месеца, но това не се е случило. В резултат - през месец септември, когато кредитът е трябвало да бъде погасен, той остава необслужван. Заради текстове в закона за работата на Общински съвет не е и предоговорен.

За да покажат недоволството си от недобросъвестната работа на общинска администрация, съветниците от „Промяна с Митко Хубинов“ и БСП гласуваха с „против“ и „въздържал се“, предложението  относно продължаване срока на действие на Договор за предоставяне на кредит овърдрафт № 04500PO-AA-0067/30.12.2010 г. между община Първомай и Централна Кооперативна Банка АД за осигуряване на финансов ресурс за проекта. Красимира Александрова, в качеството си на председател на политическа група, в края на сесията,  взе думата и упрекна колегите си, за начина на гласуване: „Това не е разумен протест щом нямате алтернативно предложение – каза тя- ако този кредит не се предоговори, общината ще продължи да губи пари. Друг е въпросът кой и защо го е допуснал. Нека бъдем разумни!“ – призова накрая председателката на ГЕРБ.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини