"Одрин" на бунт: Автомобили вървят през майки с колички

Автомобили и хора в опасен баланс по улица Одрин

Хасковската улица Одрин въстана днес срещу незаконно построени върху тротоара бараки, които от години принуждават жителите да вървят по пътното платно измежду преминаващите автомобили. На този тормоз са подложени и стотици майки с колички, които ежедневно пътуват до близката млечна кухня. Гледката срещу блок 7 около обяд е изправяща косите-потока детски колички е разцепван периодически от автомобили преминаващи през натоварената улица. Разминаването е затруднено допълнително и заради много безразборно паркирали на тротоарите или направо на платното автомобили.

Търпението на „одринци“ се изчерпа след като днес получиха отговор на официалната си жалба, адресирана до Областния управител. По компетентност, губернаторът е препратил сигнала до община Хасково, откъдето извършил проверка. „Обекта е построен през 1982-ра година. Собствеността се е сменила заради фалирала компания на която са били павилионите. По важното е, че след щателна проверка, се установи, че обекта е напълно законен, в съответствие с нормативните изисквания“ отговориха от пресслужбата на община Хасково. В отговора на хасковската архитектура до областна администрация, който е препратен до хората от Одрин, дори се посочва че обектът заема по-малка площ отколкото му е позволено.

„Недоумяваме кой закон в България разрешава строителство върху тротоари“ чудеха се хората от квартала. Днес те спонтанно организираха протест и подписка с искане незаконните сгради, които създават предпоставки за катастрофи и инциденти, да бъдат премахнати. За четвърт час 33-ма души, повечето случайни минувачи, оставиха имената си в документа. Той ще бъде изпратен до министерският съвет и президента. Иронията в случая е, че павилионите не осъществяват никаква дейност от близо 10 години. Парадоксът пък е че никой не може да открие настоящия собственик.

„Ако дойдат багерите веднага ще се появи“ иронично коментираха хората.

Какво е фактическото положение на една от централните хасковски улици и какво мислят Хасковлии за абсурда, вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Майки с колички са в безизходица по Одрин-павилионите/вляво/ са изяли целия тротоар
Стари и млади се подписаха в подписката

Тази майка отскочи в последния момент от появилият се в гръб автомобил
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини