Терна не ще да поправи разбитите от тях улици

Терна не иска да асфалтира разбитите от тях улици в квартала зад мелницата. За да свържат подземните връзки, от фирмата подизпълнител на проекта за жп-линията, разровиха покрайнините на улиците „Възраждане“ и „Аида“. Гърците сега се ослушват и не искат да попълнят разровените от тях дупки. Работещите на обекта казват, че им е наредено да асфалтират дотам, докъдето са направени тротоарите. Друг въпрос е това, което правят, дали може да се нарече тротоар.

Инж. Георги Кирков покани parvomai.net да покаже за какво става дума. За да се стигне до шахтите, са изровени по около 20 метра. На „Възраждане“ е изкопан и асфалта, отгоре е насипана пръст и през зимата тази част се очаква да пропадне. Разбита е и самата шахта.

Живеещите на улицата граждани са се обърнали с молба за съдействие към кмета Ангел Папазов и архитекта Добромир Спасов. След разговори с ръководителя на обекта от Терна, той обещал да дойде и да види на място за какво става въпрос. Местните обаче не му се доверяват много и заплашват с неподчинение. Бърза справка показва, че средата на август мина, дори вече вървим към средата на септември, а обещанието за поставяне на съоръжения за преминаване на майки с колички и колоездачи през подлезите още не е изпълнено.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини