Мръсни танци, отново

Холивуд готви римейк на класическия филм от 1987 година "Мръсни танци", предаде Ройтерс, позовавайки се на студио "Лайънсгейт". Лентата ще включва песните от 60-те, които звучат в оригинала, както и нови композиции.

Обичаният класически филм, разказващ за забранената любов между учител по танци (в ролята покойният Патрик Суейзи) и тийнейджърка (Дженифър Грей), ще бъде модернизиран за новото поколение почитатели на киното, обясняват продуцентите.

Новата версия ще бъде режисирана от хореографа на оригиналната лента Кени Ортега. Ортега е режисьор на
документалния филм за Майкъл Джексън "This Is It" и на "Училищен мюзикъл", припомня агенцията. Все още не е организиран кастинг за актьори.

"Невероятно е, че минаха близо 25 години от излизането на екран на "Мръсни танци", а легиони почитатели на киното все така предано го харесват. Едва ли има по-подходящ момент за заснемането на осъвременена версия. Горди сме, че с тази задача ще се заеме Кени Ортега", се казва в изявлението, направено от президента на "Лайънсгейт" Джо Дрейк.

През 2009 г. Патрик Суейзи почина на 57-годишна възраст от рак на панкреаса. За Дженифър Грей се заговори отново през 2010 г., когато актрисата спечели телевизионното шоу "Dancing With the Stars".

Филмът "Мръсни танци" получи награди "Оскар" за оригинална музика и най-добра песен за "(I`ve Had) The Time of My Life" и продаде над 10 милиона копия на DVD. Лентата вдъхнови и театрална постановка във Великобритания и шест други страни. Страницата на "Мръсни танци" във Фейсбук има над 10 милиона почитатели. С това филмът от 1987 г. циментира статута си на една от най-обичаните продукции на съвременното кино.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини