Гл.секретар на МОМН: Стараем се!

Срещата на Красимир Вълчев с учителите от ПМГ "Ив.Вазов"

Поетапно въвеждане на целодневното обучение и във втори клас върви в страната, потвърди в Димитровград днес главният секретар на министерството на образованието Красимир Вълчев. След като откри обновения компютърен кабинет в гимназията, Вълчев се срещна с учителите и разговаря с тях по теми, които ги вълнуват. "Страраем се да въвеждаме нови моменти в образованието", подчерта секретарят на министерството и припомни старта на предучилищното обучение при 5 -годишните деца. Той обаче бе категоричен, че в над 2 500-те български училища винаги има проблеми за разрешаване. Най-важният фактор в едно училище са преподавателите, от тях зависят успехите на учениците, каза гостът.

Ковчежникът на ведомството на Сергей Игнатов не скри, че в последните години е имало сериозно редуциране на разходите в образованието. Учителите в ПМГ го попитаха за стандартите за издръжка, които са еднакви за профилираните гимназии и средните общообразователни училища. Според директорът на димитровградското ПМГ Илиана Славова, обезпечаването на учебния план в една профилирана гимназия е значително по-скъпо. Гостът от образователното министерство припомни, че финансирането на школата стана на две нива -централно и местно, а концепцията на Закона за училищното образование все още се изработва и е отворена за различни промени и приложения.

Председателят на ОбС Катя Чалъкова, която е и преподавател в ПМГ-Димитровград постави въпроса за повече стимули за учителите по информатика и информационни технологии. Чалъкова предложи да се увеличи списъка към Наредбата за талантливите деца и той да бъде представян в публичното пространство с месец-два по-рано.

Красимир Вълчев получи и подарък при визатата си в гимназията

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини