Раев - втори, Антонов - трети в първия кръг на републиканското по водомоторен спорт

Като добро може да се определи представянето на състезателите от първомайския морски клуб в първия кръг на републиканското първенство по водомоторен спорт. Надпреварата се проведе при отлична организация и силен зрителски интерес във водите на язовир "Брягово" през изминалия уикенд. 24-ма състезатели от 8 клуба стартираха в 7 класа. Особено атрактивни бяха гонките в класовете, където се пуснаха и нашите пилоти Запрян Раев, Антон Антонов и Станислава Копаранова.

Стартовете в клас SC-550 бяха най-масови. Там стартираха 7 лодки, сред които и Антон Антонов и Станислава Копаранова. Проблеми с лодката не позволиха на Копаранова да запише запомнящо се участие, а Антонов завърши на престижното трето място в крайното класиране.

Невероятна драма се развихри в клас R-1000, където стартираха четирима участници, между които бяха първомаецът Запрян Раев и атрактивната казанлъчанка - 19 годишната Никол Радукова. Гонките бяха изпълнени с напрежение, състезателите постоянно си предаваха лидерството, повреди бяха отстранявани светкавично, а накрая Никол Радукова си взе за спомен една от шамандурите, маркираща трасето. В крайното класиране Запрян Раев зае второто място.

Неприятен инцидент за малко не помрачи доброто настроение в първенството. Детайл от лодката на състезателя от Кърджали Иво Габровски изхвърча по време на движение, но спасителният и медицинският екипи реагираха светкавично и Габровски успя да продължи надпреварата в следващите гонки.

След края на състезанието участниците и представителите на Българската федерация по водомоторен спорт благодариха на първомайци, отчитайки отличната организация на мероприятието.

Крайно индивидуално класиране:

Клас SA-250

1. Камен Чимидялков (Тутракан)

2. Ангел Севов (Кърджали)

3. Никола Станков (Лом)

Клас JT-260

1. Никола Тодоров (Тутракан)

2. Георги Георгиев (Лом)

Клас OA-250

1. Марио Манойлов (Лом)

2. Мирослав Минчев (Кърджали)

Клас SC-550

1. Емил Емилов (Лом)

2. Искрен Стефанов (Русе)

3. Антон Антонов (Първомай)

Клас OB-350

1. Калоян Петров (Балчик)

2. Благовест Иванов (Лом)

3. Иво Габровски (Кърджали)

Клас R-1000

1. Светослав Христов (Тутракан)

2. Запрян Раев (Първомай)

2. Станислав Каменов (Лом)

Клас OC-500

1. Бисер Тъптъклиев (Варна)

2. Николай Сурков (Кърджали)

Отборно класиране:

1. Лом

2. Тутракан

3. Кърджали

4. Балчик

5. Русе

6. Първомай

7. Варна

8. Казанлък

Костадин Момчилов

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини