Общината плаща спектакъл за деца, а няма деца

Режисьорът на спектакъла Гълъб Бочуков

Майските културни празници започнаха с фалстарт. На обявения от 11 часа детски спектакъл „Кой каквото прави…“ дойдоха 3 майки с четири деца и залата остана празна. Когато се разбра, че организацията се е провалила, хората от читалището направиха всичко възможно, за да съберат някаква публика. Отзоваха се 3-4 класа. И след като почакаха достатъчно дълго време и децата се поизнервиха, спектакълът започна.

Защо се случи така и ще понесе ли някой вината си за това, че откупен от общината спектакъл беше почти провален? Топката се прехвърля между читалището и Дирекция „Просвета“. Намесва се името на Петър Тенев от читалището, който, според Катя Николова от общината, е трябвало да уведоми директорите на училищата и градините. От своя страна пък той твърди, че не е поемал такъв ангажимент защото „в качеството си на какъв“ би могъл да нарежда на директорите кога и как да заведат учениците си на театър.

От цялата галимация печеливши няма. Повечето деца пропуснаха един безплатен за тях спектакъл на професионален театър. Половината от тези, които бяха в залата, така и не разбраха за какво са там. А актьорите играха в празен салон, което винаги носи неприятно усещане за провален труд.

И така, драматизация по две приказки на Ран Босилек бяха пропуснати, а Русалина Майноловска, Борислав Христов и играещият режисьор Гълъб Бочуков зарадваха много малко зрители.

Дано вечерното представление на Драматично кукления театър „Димитър Димов“ – Кърджали да бъде посетено от повече зрители.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини