Какво цвете да изберем на 8 март

Какво символизират цветята, които искате да подарите на половинката си?
Червената роза, която копнее да получи всяка жена на 8 март, показва именно любовта, нейната страст, изкушение и съвършенство. Ако искате да покажете на крехкото създание до вас, че изпитвате нещо специално към него, изберете букет от червени рози. И една би била достатъчна, но все пак ефектът ще е по-голям, ако са повече. В никакъв случай не се спирайте на бяла роза за интимната си партньорка, защото тя символизира приятелство. Розовата пък е подходяща за по-потайните от вас, които имат тайна любов и чрез цветето искат да признаят за нея.
Зюмбюлът е изящно красив и ухае добре, подсказва, че сте предан на жената до вас. Дори и да дадете по-малко пари, бъдете сигурни, че тя ще се зарадва, защото това цвете е като любовно обяснение и носи в себе си заряд, подсказващ за силни чувства.
Герберът, който е по-евтин, също има голямо послание. Чрез него заявявате, че обичате половинката си истински.
Хризантема – показва вярност, но не е много подходяща за женския празник, защото по-често се поднася при траур.
Теменужката символизира вярност, затова е и по-капризна за отглеждане. Ако знаете, че половинката ви не е много добра в отглеждането на цветя, по-добре не й подарявайте саксия с теменужка.
Игликата, която също се среща в саксии, предпазва жената от лошите очи на околните. Тя подсказва още, че двойката си е „лика- прилика”.
Букет от нарциси може да подарите на майка си, леля си или друга близка роднина. Чрез него ще покажете уважение. Подобна символика носи и орхидеята.

Така, че Честит празник, дами! А кавалерите могат да забравят за традиционното поскъпване на цветята преди празника.

Parvomai.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини