Поставиха бомба пред училище. Вера предсказала смъртта си. Вестниците в неделя

СРС

 "Труд":

Слушали Танов по 15 реда анонимка

Шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов е бил подслушван на базата на справка от 15 реда, чийто източник е анонимен. Това обяви членът на подкомисията за контрол върху използването на СРС и зам.-шеф на парламента Христо Бисеров (ДПС) в "Панорама" по БНТ. По въпросните 15 реда била образувана разработка "на база на непроверена оперативна информация за корупционни схеми". Тя била присъединена към основната разработка за контрабанда, въпреки че информацията в справката нямала нищо общо с първото разследване.

Бисеров разказа, че самият оперативен работник от службите е записал, че данните в справката са "с най-ниска степен на достоверност",но въпреки това Танов е закачен на подслушване.

Преизбраха Мустафа Хаджи

"24 часа":

Уорлик подкрепи Мустафа Хаджи за мюфтия

Поредният опит за край на хаоса в мюсюлманското изповедание приключи с преизбирането за главен мюфтия на досегашния признат от светската и незаконен според съдебната власт Мустафа Хаджи. 987 делегати единодушно го подкрепиха на извънредна конференция в събота. За провеждането й се подписаха над 200 000 мюсюлмани от страната.

Това се наложи, тъй като съдът отказа да впише предишния форум поради нередности в документацията. Сагата се точи от години и засега в полза на другия претендент за лидерство - Недим Генджев. Той пък си свика паралелен форум, въпреки че бе официално поканен на конференцията. А там делегат обясни, че се е подготвил да го замери с обувка. От подобен "атентат" преди години в Ирак пострада президентът на САЩ Джордж Буш.

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик пък бе личен гост на Мустафа Хаджи. Той увери, че не взема страна. Бе настанен до дясното рамо на Хаджи. Сподели, че иска от първа ръка да види обединението на мюсюлманите. Появиха се и депутати от ДПС, но гледаха да не бият на очи. Приветствия изпратиха президентът и премиерът.

Почина Вера Кочовска

"Стандарт":

Вера предсказа смъртта си

Това е последният ми рожден ден и последната ми година. По волята на Бог. Феноменалната лечителка и ясновидка Вера Кочовска изрече тези думи миналата година, в навечерието на 65-ия си рожден ден. Тя отказа да го празнува, предчувствайки края. Миналата нощ Кочовска издъхна в дома си в Плевен след тежък белодробен оток. Посрещна смъртта спокойно, казаха най-близките й. Животът на родната Касандра е низ от драматични преживявания. Майка й я изоставя в деня, в който почива нейният баща. На гроба му. Израства по сиропиталища. Свръхестествените си способности придобива след тежка травма. Огромната си енергия, по нейно признание, черпи от Мадарския конник.

Предотвратиха трагедия

"24 часа":

 Обезвредиха супербомба пред училище

Огромна трагедия е предотвратила полицията в Пазарджик в четвъртък късно вечерта с обезвреждането на самоделна бомба, съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов. Адската машина с над 1 кг тротилов еквивалент е била поставена на тротоара на ул. "В.Левски" в града.

Взривното устройство е било изключително професионално направено и поставено в бетонен блок. Той е бил вкопан в земята и замаскиран с базалтовите плочки, на метри от най-голямото основно училище" "Кл.Охридски " в града и 12-етажен жилищен блок.

Бомбата е била предназначена да убива, съобщиха за "24 часа" запознати с разследването на случая. Ако беше избухнала взривната вълна, и отломките от бетонния блок и тротоарните плочки са щели да нанесат огромни поражения на околните жилища, училището и преминаващи автомобили.

Не се изключва и вероятността от човешки жертви, като се има предвид, че улицата е натоварена откъм автомобилен трафик по всяко време на денонощието, а и в околни заведения все още е имало хора. Бомбата е била открита след получаването на оперативен сигнал същата вечер, предаден на служители от териториалното звено за БОП в Пазарджик. Най- вероятно самоделката е била поставена предната нощ или малко преди да бъде намерена.

Ромски набези

"Труд":

Роми разкостиха фабрика

Като някакви хлебарки са. Плъпнали са из целия двор. Влачат, мъкнат, къртят... Грам метал не оставиха. Ама ще стане някоя беля, ще падне нещо, човек ще утрепат." Възрастна жена гледа през улицата и мърмори под носа си. Отсреща 300 казанлъшки роми точно в тоя миг опоскват гордостта на града - бившия цех за сирене "Маркели".

Всичко изнасят - железа, ламарини, кабели гориха вътре, приближава се и друг съсед. Местните хора само гледат през улицата. Не смеят да припарят отсреща, че ги е страх от ромските банди.

Искаме пари от Брюксел за светилища

"Стандарт":

Трайков иска европари за светилища

Пари от Брюксел за свещените места по българските земи. Това ще поиска София от Евросъюза, стана ясно вчера. "Моята цел лично е в новия програмен период на ЕС след 2014 г. да имаме отделна програма за развитието на туризма", заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в Долината на тракийските царе в Казанлъшко. Той обикаля културно-исторически паметници у нас. В достъпните тракийски обекти като Долината на тракийските царе според него трябва да се инвестира приоритетно.

По-рано през деня Трайков изкачи стълбата на одриските царе в комплекса край Старосел. Той пристигна в култовото селище, което влезе в челните места на класацията на в. "Стандарт" "Чудесата на България" със съпругата си. Гид им бе лично кметът на Старосел Иван Жутев. Идвал съм и преди тук, но съм стигал само долу до винарната, призна Трайков. Още при стъпването си край комплекса обаче министърът бе категоричен, че е много впечатлен от разкопките, на които до края на живота си работи прочутият ни археолог д-р Георги Китов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини