Тийнейджъри стигнаха твърде далеч в търсене на водка

Спътникова снимка на атола Атафу: NASA

Трима тийнейджъри, които изкараха 50 дни в открадната рибарска лодка насред Тихия океан и бяха спасени в края на октомври, разказаха как и защо се впуснали в рискованото приключение. То започнало защото водката им свършила.

Според 14-годишния Етуени Насау, цитиран от AFP, той и двамата му приятели Самюел Перес и Фило Фило решили да набавят алкохол, тъй като запасите на компанията привършили. Тийнейджърите били на купон на брега на родния си атол Атафу (част от Токелау, Нова Зеландия). Тъй като потеглили в търсене на още водка късно вечерта, младежите не се ориентирали и поели неверен курс. Така се оказали насред океана, без вода и храна. Дълго време не могли да повярват, че са се загубили.

Плаването им преминало в разговори за храна и къпане, между възможно най-продължителни периоди на спане, за да пестят силите си. Така изминали 50 дни и около 1500 км – до срещата с рибари, плаващи към Оукланд.

Близките на тримата вече нямали надежда да ги видят живи, така че злочестите купонджии се разминали с наказанията. Властите в Токелау обаче приканили населението да извлече поука от случката, която би могла да приключи не така благополучно.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини