Създадоха формула на идеалното паркиране

За водачите, които се плашат как ще паркират в тесни пространства, британски учени изведоха формула за идеалното паркиране, съобщи БТА, цитирайки в. "Дейли телеграф". 

В нея участват величини като радиуса на завоя на колата, колесната база на шасито, разстоянието от центъра на предното колело до предната част на колата и широчината на колата, която е паркирана до вашата.

Уравнението е резултат от съвместно изследване между подразделението на "Дженеръл мотърс", "Воксхол мотърс", и преподавателя по математика в Лондонския университет Саймън Блекбърн.

Формулата позволява да се изчисли с точност колко голямо трябва да е дадено пространство, за да се помести една кола в него. 

Изведената формула гарантира на шофьорите, че вече с лекота ще могат да паркират колата си в тесни пространства и на заден ход. Те ще могат също да изберат точния момент, в който да започнат да въртят волана, за да хлъзнат колата в паркомястото. 

Учените създали формулата, след като анкета на "Воксохл" показала, че 57% от водачите на МПС са неуверени в уменията си да паркират, а 32% са готови да пътуват по-далеч от дестинацията си, за да паркират удобно в скъп паркинг.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини