Мерцедес, реставриран от Кирил Николаев, на ретро парада утре

Кметът Георги Иванов и Кирил Николаев на ретро парада миналата година

"Мерцедес" 170 S от 1950 година ще бъде гвоздеят на ретро парада в Хасково. Уникалното изложение ще бъде открито утре от 11.00 часа на пл. " Свобода". Старото немско возило спечели най-престижната купа на международното състезание Роял клуб в София тази година. Любопитен факт е, че мерцедесът е реставриран от председателя на ретро клуб Хасково Кирил Николаев в сусамските автомобилни заводи. Гордият собственик на класическата машина е от Стара Загора.

Друго бижу на тазгодишния ретро парад ще бъде "Бентли" от 1956 година. Сред най-атрактивните експонати ще са и три ягуара. На изложението ще присъства и председателят на клуб "Ягуар".

Почитателите на стари автомобили ще видят две от возилата на най-големия колекционер Николай Колев- Бижуто. Варналията ще се представи с единственото в света "Берлие" от 1928 година и с "Мерцедес" от 1965 година.

Кметът на Хасково Георги Иванов, който традиционно участва в изложението, иска да изненада колекционерите и пази в тайна марката автамобили, с които ще се представи.

В тазгодишния ретро парад ще участват 40 стари возила. Ще бъдат раздадени купи в различни категории. Ще бъде връчена и голямата награда на кмета на града.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини