Прегазихме и Финландия

България Финландия с 3:0 гейма (25:22, 25:15,25:20 ) в среща от група „F” на Европейското първенство по волейбол в Турция. Двубоят се игра в зала "Абди Ипекчи Арена", Истанбул. Първият гейм завърши 25:22, във втория се стигна до 25:15, а в третия до 25:20. Това бе 4-и пореден успех на възпитаниците на Силвано Пранди на шампионата. В тази фаза от надпреварата обаче не се счита победата срещу Чехия и България има 3 победи и нито една загуба.

Утре от 17:30 часа българските волейболисти се изправят срещу Холандия.

В другите срещи, играни днес в групата, Русия победи Сърбия с 3:1 гейма, а Холандия надделя над Италия със същия резултат.
Първите минути на срещата бяха за отбора на Финландия и тимът успя да поведе с 2:0. След отлична игра на блокада обаче българите успяха да изравнят, а първата техническа пауза дойде при минимален аванс за Скандинавската държава – 8:7. Играта бе много равностойна и втората пауза дойде при 16:15 за Финландия.

След няколко точки в полза на двата отбора, възпитаниците на Силвано Пранди поведоха с 20:19 след отличен сервис на Казийски. Поредица от добри блокади доведоха резултата до 23:20 в полза на българите. В крайна сметка след 25 минути игра, България спечели първия гейм с 25:22 точки.

В началото на втората част грешките на финландските волейболисти зачестиха и преди първата техническа пауза България поведе с 8:5 точки. С отлични изяви на полето продължиха да бъдат капитанът Николов и Цветанов. Играчите на Пранди увеличиха с една точка своя аванс и се стигна до 16:12. Прекрасното представяне на българите продължи и разликата се увеличи на 6 точки – 20:14. До края на частта Казийски, Жеков и компания бяха с класа над финландците и се стигна до 25:15.

В третата част възпитаниците на италианския специалист Мауро Баруто започнаха концентрирано, резултатът вървеше точка за точка, преди с два отлични сервиса на Жеков България да поведе с 8:7. Последваха отлични разигравания и 16:11 в полза на българските волейболисти. Стигна се до 19:15 преди Баруто да вземе прекъсване за своя отбор.

Последва намаляване на преднината, но след 20-ата точка за българите те контролираха изцяло събитията и спечелиха третия гейм с 25:20, с което записаха 4-и успех на шампионата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини