Коктейл според зодията

Bloody Mary
 

Обичате ли коктейли? Разберете какъв коктейл ви подхожда според зодията.

Овен

Ще блеете блажено на плажа с "Текила сънрайз" в ръка. Коктейлът ще отвее от мислите ви служебното пасище и ще ви пренесе някъде в Акапулко. Напитката съдържа текила, портокалов сок, капки гренадин и задължително се украсява с парче портокал, което изобразява изгрева на слънцето.

Телец

Налитате на червено и в студ, и в пек. Вашата напитка е доматеният сок. Хем ще се вталите, хем ще си набавите дневната доза витамини А и С. Вечер не гледайте като теле, ами прибавете към доматената напитка водка, черен пипер, сол, лимонов сок и сос "Табаско". Получава се коктейлът "Блъди Мери".

Близнаци

И през това лято ще се раздвоявате. Ще поглъщате алкохолни градуси до ранни часове, а след събуждане ще топите жегата в главата със студен чай. Заради вашето двойствено начало е подходящ джин тоник с лед и лимон. Съотношението на джина към тоника може да варира от едно към едно до едно към три.

Рак

Дори и без алкохол вървите назад, тъй че за вашето лятно разхлаждане най-подходяща е бирата. Халба със златистата течност топи мазнините, но цацата и картофките на плажа ще отпуснат шкембето. Колкото и да са ниски алкохолните градуси, ако се превърнете в постоянен посредник за златистата напитка, ще се влачите като пиян омар.

Лъв

Финансовата криза няма да се отрази на вашия портфейл, тъй като и без това той няма дъно. Ще продължите да се перчите със скъпо уиски, нискокалорично шампанско с хайвер и други по-добни глезотии. За разсипници като вас е подходящ коктейл "Манхатън", кръстен на бохемския нюйоркски квартал.

Дева

За вас е безалкохолният коктейл "Дева Мария". Трябват ви прясно изцеден лимон, сос уорчестър, доматен сок, целина и бучки лед. Но коктейлът "Маргарита" ще ви помогне да превъзмогнете девическите си предразсъдъци и да се отдадете на ласките на любим човек.

Везни

Три пъти мери, веднъж пийни! Калорийната везна при вас е задължителна, тъй като килцата ви не подлежат на контрол, а алкохолът ги трупа... Много си падате по "Мохито" - смесица от лимонов сок, захар, ментови листа, ром и сода. Чаша от тази екзотична мистерия обаче ще ви струва поне 200 калории отгоре.

Скорпион

Вместо да пилите чуждите нерви, опитайте да изхвърлите отровите от тялото си със зелен чай. Но ако наистина иска-те нещо отровно алкохолно като за вас, това е абсентът. "Зелената фея" е много хулена и забранявана, но няма доказателства да е по-опасна от другите алкохолни напитки.

Стрелец

Авантюристичният ви дух е налице и това лято. Сигурно попадение в десетката на нечие сърце на морския плаж ще имате с коктейла на Джеймс Бонд - "Мартини". Рецептата е три части джин, една - водка, половин - сухо мартини и много лед. Гарнира се със зелена маслина или спирала от лимонова кора. Твърди се, че две малки мартинита действат на дамите любовно.

Козирог

Най-добрата лятна напитка за вас е айрянът. Той едновременно разхлажда, утолява жаждата и засища глада. Към разреденото кисело мляко можете да прибавите орехчета или копър. Айрянът върви чудесно с мастика, със или без динен бански. Един от най-популярните летни коктейли е мастика и мента - по нашенски "Облак", а според джентълмените на Острова - "Лондонска мъгла".

Водолей

Стига сте преливали от пусто в празно, а пълнете каната със сангрия - превъзходна испанска напитка за жегите. Трябват ви ябълки, портоколи и лимони. Към тях добавете канелата и захарта, после и винцето.

Риби

Водата е вашата на-питка за справяне с летните жеги, годинките и килограмите. Към нея може да добавите лимон, лед и стрък мента. Срещите с приятелки гарнирайте с коктейла "Космополитън", който е особено популярен след сериала "Сексът и градът".

Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини