Disney Channel идва в България

Disney обяви намерението си да преобразува марката Jetix България във водещия световен детски бранд Disney Channel България.

Насочен към деца на възраст от 6 до 14 г. и техните семейства, Disney Channel България ще предлага на зрителите си привлекателен програмен микс, включващ любими герои като Хана Монтана, хитови анимационни поредици като Финиъс и Фърб и пълнометражните филми като Хайскул Мюзикъл и Кемп Рок. Каналът ще излъчва и специализиран игрален Disney блок със забавни занимателно-развлекателни шоу-програми, насочени към децата между 2 и 5 г. Каналът ще локализира за пазара дублирани програми и съответните промоционални и комплексни материали.

Основни сериали на Disney Channel започнаха да се излъчват по Jetix България през август 2008 г. и способстваха утвърждаването на позицията на канала в региона. Шест месеца след лансирането, програми като Хана Монтана и Финиъс и Фърб помогнаха на канала да увеличи рейтингите си сред децата с изумителните 356%* и изстреляха Jetix сред топ 3 каналите за деца и топ 10 зрителски канала за България**.

Мачек Брал, вицепрезидент и Генерален мениджър на каналите Jetix и Disney за Централна и Източна Европа коментира: „Щастливи сме,че лансираме Disney Channel в България. Огромното влияние на програмата на Disney върху Jetix е сериозен индикатор за търсенето на неговото съдържание, предназначено за деца и техните семейства. Очакваме да оползотворим това търсене, силата на марката Disney и взаимодействието с други бизнес групи на Disney, за да станем безспорният лидер на телепазара за деца."

Disney Channel Worldwide представлява най-успешното портфолио детски канали в света със своите 98 канала и програми, които се излъчват в 167 държави на 32 езика. През 2008 г. Disney Channel се класира като # 1 детски канал в 17 страни/територии, в т.ч. Полша и Централна и Източна Европа. Качествата на Disney Channel продължават бързо да завладяват нови и нови световни пазари, като играят ключова роля за представянето на марката Disney на нови потребители.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини