Хакнаха Twitter акаунта и уеб сайта на Скотланд Ярд

Twitter акаунтът на Скотланд Ярд е бил ударен от хакери. Те са пуснали серия от странни и обидни туитове до аудитория от стотици хиляди последователи. Уеб сайтът на органите на реда също е засегнат.

В социалната мрежа хакерите са правили препратки към YouTube звездата Keemstar, призовавали са артистът Digga D да бъде освободен от затвора. Също така е разпратена поредица от съобщения до журналисти, чрез официалния e-mail адрес на управлението.

Атаката е била в петък вечерта.

„Наясно сме, че има непозволен достъп до @metpoliceuk. Нашият екип работи по това да изтрие съобщенията и да подсигури акаунта. Моля игнорирайте съобщенията публикувани там, докато не се уверим, че сме си възстановили контрола.”, пише в Twitter Roy Smith, старши полицейски офицер.

След това имаше и изявление:

„Миналата вечер, на 19 юли, се появиха съобщения от хакери в новинарската секция на нашия сайт, в нашия Twitter акаунт, бяха изпращани и имейли от наше име. Все още работим, за да установим какво точно е станало, но вече взимаме мерки по отношение на достъпа на MyNewsDesk.”

MyNewsDesk е услугата, която полицейското управление използва за разпространение на изявления и новини. Когато нещо бъде публикувано чрез MyNewsDesk, то се поява на сайта на Скотланд Ярд, на акаунта в Twitter и бива разпратено по e-mail до абонатите на Столичната полицейска служба.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини