Инж. Азис посрещна младите футболни надежди от „Арда 999“

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис посрещна днес  възпитаниците на детски футболен клуб „Арда 999“, завоювали трето място сред връстниците си на Международния футболен турнир „Сан Марино Къп-2019“. Той ги поздрави за успеха и сравни участието им с представяне на световно първенство. „Този успех трябва да ви води към още победи и вяра в това, което правите. Вие сте поколението, което ще  застъпи след години и ще продължи историята на ПФК „Арда 1924“, каза градоначалникът. Пожела им много успехи и подчерта, че винаги могат да разчитат на неговата подкрепа и тази на община Кърджали.

От своя страна децата разказаха за шестте дни  в Сан Марино и  показаха  завоювания трофей.

Кърджалийският футболен клуб „Арда 999“ бе единственият български участник в престижния турнир за различни възрастови групи.  В него  се представиха близо 100 отбора от пет континента. Нашите деца играха мачове в две категории, - „А“ за родени 2009-2010 година и „Б“, набор 2007-2008.  Третото място  бе завоювано от  младите кърджалийски футболни надежди в категория „Б“. Тук надпреварата бе  между 16 отбора, а възпитаниците на Иван Тончев  показаха борбен дух и хъс още  в първия мач, срещу отбора на САЩ, в който завоюваха победа. След две победи и една загуба, момчетата от набор 2007-2008 на футболен клуб „Арда 999“ достигнаха до полуфинал на детския турнир и в крайна сметка се класираха на трето място.

Треньорът Иван Тончев днес сподели, че е изключително доволен от представянето на децата. Той изказа благодарност към клуб „Родопи“ Момчилград, треньора и кмета на общината - Сунай Хасан, които са подпомогнали  попълването на единия от отборите с трима свои играчи.

По думите на Тончев, участието на децата в един такъв турнир дава възможност не само за социални контакти, запознанства с други деца, нрави, обичаи, но и самочувствие, „че ние можем да стоим на терена толкова добре, колкото и представителите на страни с традиции и богата футболна история“.

Отборът вече има покани  за участие във футболни турнири в Испания и Португалия, както и за юбилейното 20-то издание на „Сан Марино Къп“ през 2020 година.

Това зависи от спомоществователите, каза Тончев и подчерта, че настоящото пътуването на децата в Сан Марино се е осъществило именно  благодарение на тях.

Срещата между инж.Хасан Азис, футболисти и треньор започна още пред сградата на общината, където всички си направиха снимка за спомен.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини