На ул.“К.Величков“ хванаха мотиките, искат градинка пред блока

Изображение 1 от 6

    Хората от хасковската улица „К.Величков“ 21-23 решиха да облагородят пространството пред блока си.

    От години мястото, което не е голямо, в квадрата между три жилищни сгради пустее и е обраства със саморасляци. Проверявали го, оказало се, че е общинско. Затова настояват от общината да се заемат с облагородяването, вместо парцела да се превръща в буреняк и паркинг.

    Хората не искат нещата им да се на готово, затова преди време младеж от блока влязъл във високите треви, които вече надхвърляли човешки бой и ги орязал.

    Сега по-възрастните са решили също да помагат.

    Днес дори тези с бастуните бяха хванали лопатите и обръщаха терена с идеята да го превърнат в градинка. „Искаме бордюрите да се пооправят, да се насадят цветя, да се оформи кът за отдих. На мястото има високи дървета, които хвърлят естествена сянка и под нея ще е прекрасно място да се поставят пейки“, споделиха жителите на блока.

    От общината отговориха, че инициативата им е чудесна и тя има място точно в проекта на местната администрация за финансиране от общинския бюджет на граждански инициативи.

    Заради останали средства след първото завъртане на предложенията, в момента върви втори транш на прием на документи.

    24 проекта получиха общинско финансиране в първоначалния срок, за да бъдат реализирани. 12 от тях са за инициативи в града.

    Гражданските инициативи, които вече са подкрепени със средства са именно за поставяне на пейки и беседки в пространствата около жилищните сгради или оборудване на детски площадки.

    Втората покана за подаване на проектни предложения е с давност до 19 юли. Инициативите в града могат да получат финансиране до 10 хил.лева, по селата -до 1 000 лева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ди
      Димитрова
      23 -1
      12:10, 15 юли 2019
      Такава градинка има и в началото на улица " К.Величков" зад блока с № 3-5 . Люлките и пейките са изпочупени ! Проблемът е , че майките изхвърлят чашките от кафето и други отпадъци след консумация където им дойди , а за капак , вечер бащите паркират автомобилите така че голяма част от терена на площадката става неизползваем! Изобщо цигания !!!
    Последни новини