Шестима чужденци загинаха на Халкидики от свирепата буря

Шестима чужденци са загинали на гръцкия полуостров Халкидики, където летните бури са най-силни. Десетки са ранени при буреносните ветрове и проливните валежи късно снощи в Северна Гърция, съобщиха световните медии.

Според Ройтерс жертвите са двама възрастни чехи, румънка и 8-годишният ѝ син, както и мъж и момче от Русия. Между 60 и 70 души са потърсили медицинска помощ. Те са с различни фрактури и наранявания.

С материални щети са много домове, заведения и магазини. На места електричеството е прекъснато. Кадри показват силни пориви, които помитат ресторанти в полуостров Халкидики, където властите обявиха извънредно положение. Улиците са осеяни с изкоренени дървета и преобърнати мотоциклети, показват снимки, публикувани в новинарски сайтове.

Съсипана е и голяма част от земеделската продукция в целия регион. 

Толкова свирепо време е необичайно за Гърция, където летата обичайно са сухи и горещи. Метеорологът Клерксос Марусакис го описва като "крайно необичайно" за това време от годината. Прогнозата сочи, че ще продължи да вали до около 9 ч. сутринта в четвъртък.

Най-малко 140 пожарникари работят на място в Халкидики, за да преодолеят последствията от бурите.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини