Крис Захариев се "изгуби нарочно“ в Татарево

Изображение 1 от 2

    Влогърът Крис Захариев гостува на „отключената сцена“ в Татарево като част от проекта „Творческа работилница за влогъри“. Той е разработен от Сдружение „Инициативи и иновации“ в партньорство с 90-годишното читалище „Народна просвета“ в селото и е част от програмата на Пловдив – културна столица 2019.

    Около 30 любопитни деца и тийнейджъри най-напред изгледаха филма на Крис Захариев „Да се изгубиш нарочно“. След това можеха да зададат въпросите си на влогъра, а той от своя страна им даде практически съвети как да правят кратки филми за интернет.

    Присъстващите питаха за различни неща:  „С какво снимаш?“, „Има ли място за Бог“, „Каква програма ползваш за монтиране“, „Лесно ли се съгласяват хората да бъдат снимани“и много други. В създалата се приятелска атмосфера някои от присъстващите откриха нови предизвикателства за себе си. Към аудиторията се бяха присъединили и възрастни, които също проявиха интерес към темата.

    Крис Захариев разказа, че не идва за пръв път в Татарево. Приятел е с  Наско Атанасов, който, който успя да възстанови и отново да вдъхне живот на стария, изоставен театър в село Татарево. Още преди две години двамата са работили по общ проект, който разказва за това, което се случва в Татарево. В работилницата ще продължи се включат и други влогъри. Цялата идея е да се продължи започнатото с "Отключи сцената“.

    Целта на „Творческа работилница за влогъри“  е да развие самобитните общностни центрове – читалищата на България  – в посока общностно участие, иновации и експеримент в областта на културата, изкуството и образованието. Проектът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и попада в клъстера „Културата среща хората" от платформа "Възраждане" в който културата и изкуството са средство за изграждането на по-стабилни общности и за подобряване на достъпа на гражданите до култура.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пи
      Питагор
      3 -3
      12:34, 8 юли 2019
      Крис кaтo прочут влогър да вземе дъ влогне на тема убщинскътъ администрация дъ ни ходиш нъ рабутъ и дъ ни ръботиш нърочно. Тува къту го зъснеме може и оскар, златна мечка, розува къпина сребърен мравояд и изобщу всички награди да спичели. А не да ми хайманосва из кръдливуту тътареу
    • 2
      Г.
      Г.Василев
      1 -1
      12:24, 9 юли 2019
      Питагор доказан платен трол-кретен.
    Последни новини