Кметове на ГЕРБ треперят за постовете си. Преглед на печата

„Ананиев разговаря с всички банки да разсрочат дълговете на болниците", пише "24 часа". Във Враца възстановяват инвазивната кардиология и отделението по съдова хирургия, търсят се обаче лекари за целия Северозапад. На 15 юли Ананиев ще представи новия модел на здравно осигуряване, пише още вестникът. "Дават 30 нови линейки на Северозапада", допълва по темата "Телеграф". Това съобщи, по време на парламентарния контрол, здравният министър Кирил Ананиев. Той е заявил, че до края на месеца ще бъдат обявени обществени поръчки за ремонт на всички центрове за спешна помощ в страната.

Кметове на ГЕРБ треперят за постовете си, управляващите стягат редиците преди местните избори през есента, пише "Труд". Лидерът на партията Бойко Борисов събира актива извънредно в НДК тази неделя. Според проучване на вестника, кметовете на Благоевград, Шумен, Търговище, Бургас и Варна имат уверение да се борят за нов мандат.

В интервю за "24 часа", председателят на Централната избирателна комисия Стефка Стоева заявява, че ЦИК не е срещу машинното гласуване, но липсват правила кой да одитира устройствата, кой да ги съхранява и къде. Според нея, машинното гласуване оскъпява изборите.

"Високите глоби за стопани на кучета няма да решат проблемите", заявява ветеринарният лекар Димитър Яновски, председател на Софийската колегия на ветеринарния съюз, в интервю за "Труд". "Политиците замазват очите на хората с промените в закона", коментира той. В работната група по промените в законодателството, в която е включен, д-р Яновски ще настоява да се затегне контрола върху развъждането.

"Средното училище е в небивала криза", казва, в интервю за "Сега" доц. д-р Петър Пламенов. Той е автор на редица изследвания и статии по естетика и преподава в средния курс. Според него, в средното образование се загърбва хуманитарния теоретичен модел на ценното интелектуално развитие за сметка на занаятчийското образование.

През следващата седмица идват нови бури и градушки, информира "Телеграф". Чак в последната седмица на юли времето ще е стабилно, предимно слънчево и горещо. Над Черноморието през идната седмица ще е предимно слънчево, особено в събота и неделя, прогнозират синоптиците.

В. "Сега" съветва как да защитим електроуредите си при буря. Като една от мерките е изключване на електроуредите от контакта. Ако сме сред природата по време на буря, трябва да се отдалечим на 8 метра от електрически проводник.

В духа на лятото и отпуските, "Монитор" предлага информация за десетте най-добри плажове тази година. Хърватия е на първо място. В класацията липсва български плаж.

Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини