Започна кампанията за кандидатстване на завършилите 7-ми клас

Седмокласниците в Първомай могат да избират между две профилирани и една професионална паралелки, предлагани от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и оферта с 6 професии в ПГСС „Васил Левски“. Днес започна подаването на заявление за участие в първо класиране за приемане в VІІІ клас. Кампанията ще продължи до 5 юли. За първи път тази година се кандидатства само он-лайн.

Заявлението за кандидатстване за участие в първо класиране се подава еднократно и не може да бъде анулирано или коригирано. Попълването включва предпочитаните училища с избраните профили или специалности от професии, подредени последователно според желанията. Те са видими в профила на всеки ученик.

Освен утвърдените вече „Езикова“ и „Компютърна“ паралелки, тази в година „Златаров“ седмокласниците могат да изберат и  професионалната „Икономическо информационно осигуряване“.

Три нови професии предлага пък Професионалната гимназия: Икономист – информатик, Организатор интернет приложения, Оператор в производството на облекло. Запазват се познатите – Икономист, Агроеколог и Техник на селскостопанска техника.

Ако ученикът кандидатства и за професионални паралелки, задължително прикачва и сканираното медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини