Със сладко-горчива хармония отключват сцената в Татарево

    Дуетът Bittersweet Harmony ще постави началото на тазгодишното приключение по съживяването на сцената на 90-годишното читалище „Просвета“ в село Татарево. Проектът „Отключи сцената“ на Наско Атанасов продължава. Пета поредна година той не просто отделя време, за да се посвети на това. Той увлича приятели и съмишленици в една кауза, която мнозина приемат като чудата.

    Bittersweet Harmony на български се превежда като сладко-горчива хармония, но не е съвсем точно. Те са Миа и Хийт, съпрузи-певци. Откакто преди 17 години съдбата ги среща на един кораб в Средиземно море, те преплитат битието и гласовете си заедно в магическа хармония.
    Мия е от Плевен, Хийт от Шефийлд, но в момента семейството живее в Ню Касъл. Те ще поставят началото на „Отключването“ тази година на 6 юли от 19 часа. Блуз, американа и още нещо... ще звучи в 90-годишното читалище на село Татарево.

    Между 14 и 28 юли в селото ще гостува Кристофър Петит - преподавателят на по актьорско майсторство на Наско. И той ще се включи в „приключението“. Двамата са подготвили специални работилници за младежи и възрастни, които обичат и се занимават любителски с театър, а заедно с други техни съмишленици се готвят за специално представление на 27 юли.

    Тогава ще бъде и кулминацията - всички почитатели на „Отключи сцената“ знаем, че ще има изненади с музика, танци и театър.

    Наско Атанасов написа в социалните мрежи: “На 27 юли 2019 (събота) с огромна радост ще споделим с вас 5-тото издание на фестивала ОТКЛЮЧИ СЦЕНАТА, който през 2015-та година отново вдъхна живот на забравената ни театрална сцена. За пореден път с песни, танци и още нещо ще почетем предци, предшественици и приятели на нашето китно Татарево!

    С най-радостното нетърпение ви очакваме на гости на село!"

    В момента продължава и кампания по набиране на средства за провеждането на фестивала. Всеки, който желае да дари може да се свърже с Наско чрез фейсбук или по друг начин. Каузата е добра, а това може да е последното издание на „Отключи сцената“. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Че
      Чекелова.
      2 0
      14:18, 2 юли 2019
      Защо да е за последно. Новото ръководство на читалището начело с Мимето да не дреме ,ами да вземе нещата в свои ръце.
    • 2
      Га
      Гарова.
      5 0
      14:52, 2 юли 2019
      Ами то за това се иска акъл и да си ходил на училище.
    • 3
      Ду
      Дурла
      1 0
      21:16, 3 юли 2019
      Ами кмета Петката ще и даде малко акъл .Нали кисне по цял ден при нея.
    • 4
      Ка
      Кака Мара.
      1 0
      13:13, 4 юли 2019
      Ееее ,стига де, ,,приятел в нужда се познава,,?
    • 5
      Би
      Бившата власт
      0 -2
      17:10, 4 юли 2019
      Анонимни нещо сме много силни.
    Последни новини