Ученичка се класира за финал на фестивал на руския език

Изображение 1 от 2

    Румяна Димова от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ е финалист на Ежегодния международен фестивал на руския език, който тази година ще се проведе през месец август в Москва. Събитието се организира от Московския център за качество на образованието към Департамента за образование на руската столица.

    Румяна е ученичка в IXа клас с профил “Чужди езици". Кандидатствала е за фестивала по препоръка на преподавателката си по руски език Радка Муратева. Още 4 нейни съученици са изпратили свое видео. По регламент те са можели да избират от различни категории, свързани с изкуството.

    Финалистката е предпочела да представи рисунка по зададена тема „Каква е представата ми за Русия“. Творбата, която изпраща е представлява руски пейзаж и фигурална композиция, разказваща за руския обичай Масленица.

    Румяна сподели, че почти 7 години е посещавала студия по изобразително изкуство при г-жа Зорка Каразапрянова. Благодарна е на учителката си Радка Муратева, която я е предизвикала да заобича руския език. Чувства се много горда от постижението си. Сега чака с нетърпение месец август, когато ще посети Москва и е любопитна да види нейните забележителности.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини