Голям телекомуникационен срив в Холандия

За голям телекомуникационен срив в Холандия пишат световните медии.

Вчера в страната за период от 4 часа бяха спрени фиксирани и мобилни телефонни линии. Не работеха номерата на спешните служби, включително и телефон 112, което на практика направи повикването служби като полиция, пожарна и "Спешна помощ" невъзможно, информират АФП, АП и "Ройтерс".

Прекъсването продължи няколко часа, засягайки мрежата на националния оператор Royal KPN NV. За телекомуникационната криза операторът съобщи чрез социалните мрежи. От там не са сигурни какво точно е причинило прекъсването.

Не ставало дума обаче за кибератака.

Заради срива полициите в страната излязоха по улиците, така че да бъдат по-близо до хората при нужда.

От Министерството на правосъдието призоваха телекома да възстанови услугите възможно най-скоро. Това не можело и не трябвало да се повтаря.

Проблем се оказа връзката с екипите на "Спешна помощ". Хората трябвало при проблем сами да стигнат до здравни заведения, защото не можели да извикат линейка.

"Ако се нуждаете от незабавна медицинска помощ, отидете в болницата сами", казаха от правителството на страната.

Прекъсването наложи и засилване на мерките за сигурност - военни полицай бяха съсредоточени на жизненоважни места като летища.

Прекъсването започна около 16 часа местно време, 17 часа българско време. Аварията беше отстранена след 4 часа - около 20 часа местно време, 21 часа българско време.

Телекомът работи за установяването на причините, довели до срива.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    От
    От запада
    0 0
    23:41, 25 юни 2019
    10минути след срива, бяхме уведомени за него,и нямахме връзка с номер 112. Съобщението беше ,че при спешен проблем трябва да се насочим към съответната служба лично. 30минути след срива бяха дадено алтернативни спешни номера при спешен случай,а не за цели 4 часа да липсва номер за спешни случаи.
Последни новини