Пенсионери катастрофираха на спирка "Джебел", полицията провери 693 автомобила

74-годишен водач и 73-годишна пътничка са били настанени в кърджалийската болница, след като автомобилът, с който пътували, катастрофирал. Произшествието станало на 23 юни около 2 часа в района на спирка „Джебел“. Водачът на лек автомобил „Опел“ загубил контрол над управлението на завой, блъснал се в мантинела и колата се преобърнала извън платното. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Само с материални щети е пътно произшествие на ул.“Райко Жинзифов“ в Кърджали на 23 юни около 23,30 часа. При движение с несъобразена скорост 19-годишен с „Фолксваген“ блъснал два паркирани автомобила, след което напуснал мястото на катастрофата. Установен е един час по късно. Съставен му е акт по ЗДвП.

След употреба на амфетамин 23-годишен е управлявал лек автомобил „Опел“. Положителната проба от теста е получена при проверка тази нощ около 1,30 часа в село Черноочене. На водача е издаден талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс. Още едно бързо производство е образувано в РУ-Кърджали, след като при проверка на 44-годишен, който се движил с „Опел“, тестът за алкохол отчел 2,31 промила. Мъжът бил спрян на 23 юни в 1,45 часа на ул.“Републиканска“ в областния град. Работата по двата случая продължават сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали и разследващи полицаи.

693 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта от 18 юни до 22 юни за контрол на водачите за спазване на ЗДвП с цел ограничаване на тежките пътни произшествия. Констатираните нарушения са 205, съставени са 31 акта по ЗДвП, 1 акт по Кодекса за застраховането, 147 фиша и 26 електронни фиша по ЗДвП.

Това съобщиха от регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини