Художници от Кърджали и Испания внесоха цвят в Дома за стари хора

Художници от Кърджали, подкрепени от свой колега от Испания направиха приятен творчески подарък на Дома за стари хора по повод 20-годишнината от основаването на институцията. "По повод празника, а и заради идеята да направим атмосферата в дома по-приятна, Арт-галерия „ДАР” със съдействието на 9 художници от Кърджали и Испания направи дарение от 25 картини – платна, принтове, арт-фотографии", каза галеристът и творец Пенка Атанасови.

Художниците Христо Габеров, Павлина Чукич, Камбер Камбер, Георги Шишков, Фахрие Камбер, Ивайло Атанасов, Хари Атанасов и Пенка Атанасова от Кърджали и Джесика Илиева от Испания предоставиха свои творби, за да бъде направено това дарение. В рамките на няколко дни Хари и Пенка Атанасови подредиха картините на двата етажа на сградата на дома. Сега на местата, където хората се хранят, във фоайетата, в залата за срещи и занимания, картините правят атмосферата по-цветна и по-приятна за всички в дома.

"Усмихнатите лица и поздравленията, които получихме, ни правят да се чувстваме удовлетворени.Благодарим за доброто партньорство на д-р Таня Делева – управител на дома за стари хора и на г-жа Златка Лапанова – психолог, която ни помоли за съдействие", казва Пенка Атанасова за радио "Кърджали". 

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини