Кметът връчи над 4700лв. дарения за двете момчета от Неделино, останали кръгли сирачета

Днес кметът на Община Неделино Боян Кехайов връчи 4 726 лв., събрани от множество дарители за двете братчета близнаци, които загубиха родителите си.

В качеството си на орган по настойничество, заедно с представители на отдел „Закрила на детето“, Кехайов се срещна с двете деца Ивайло и Борислав Хаджиеви и леля им, която е определена за техен настойник, след като в средата на май почина след заболяване и баща им.

„По време на срещата, която беше трогателна, бяха разяснени правата и задълженията на настойника, условията и начина на живот на малолетните деца и други въпроси свързани с тяхното бъдещо развитие. Беше връчена сумата от 4 726.00лв. събрана от дарителската кампания от поставената кутия в Общинска администрация – Неделино.“, каза кметът. Той допълни, че средства от дарители са постъпили и от град.Чепеларе, село Падина, РС „ПБЗН“ – Златоград и Участък „ПБЗН“ – Неделино, както и от ученици от СУ „Св.св. Княз Борис I“в златгорадското село Старцево и много жители от цялата община Неделино.

„Изразявам благодарност и се гордея с жителите на община Неделино за проявената съпричастност и бързата реакция към съдбата на двете деца.“, каза още Кехайов и допълни, че усилията на Община Неделино за подпомагане на двете деца ще продължат, като към момента готовност за предоставяне на материали за смяна на покривната конструкция на къщата им е изразила неделинска фирма, собственост на общински съветник, а за банята и санитарните помещения, материали ще бъдат предоставени от фирми от Кърджали.

ФК „Арда“-Кърджали, пък са изразили готовност да включат децата в тренировъчния лагер на отбора и ще използват спортната база свободно. Община Неделино ще включи двете деца, които завършиха шести клас, в организирания безплатен лагер в Приморско, като предложението беше прието от тях с много радост и усмивки. 

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини