Кобрата готов да се бие с Фюри, но иска шампионския колан на IBF първо (видео)

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев сподели, че е готов да се качи на ринга срещу бившия световен шампион Тайсън Фюри.

Този път журналистка беше Мишел Джой Фелпс от YouTube-канала "Behind the Gloves". Красавицата разпита българина каква е възможността да се бие с Тайсън Фюри, а той отговори лаконично, че първо иска да се бие за титлата в IBF, а после е готов да се изправи срещу британеца.

"Опонентът на Фюри не беше достатъчно добър, нищо специално не беше този мач. Готов съм да се бия с него. Защо да не се срещна с него през февруари.

Аз съм задължителен претендент в IBF и сега първо трябва да се бия за шампионския колан в тази версия и след това можем да се изправим един срещу друг с Фюри. Готов съм", заяви Кобрата пред Мишел Джой Фелпс.

Пулев е с реален шанс да се бие за световната титла в тежката категория. Българинът сподели пред bTV, че до 10 дни трябва да стане ясно кога ще се случи това.

Кобрата е официален претендент за трофея на Международната боксова федерация (IBF), след като на 27 октомври миналата година постигна 26-ата си победата на професионалния ринг, побеждавайки Фюри в "Арена Армеец".

Така той получи възможността да се боксира за световната титла в тежка категория за трети път в последните 10 години. През 2014 той загуби такъв мач от Владимир Кличко. Това е и единственото поражение на Пулев в професионалната му кариера. През 2017 трябваше да се бие за световните титли с Антъни Джошуа, но се отказа заради контузия.

В момента коланът на IBF е притежание на мексиканската сензация Анди Руис, който победи британеца. Поради тази причина се очаква от Международната боксова федерация да се произнесат с решение за подобна битка още през есента, което отваря няколко варианта.

Един от тях е Руис да реши да оваканти титлата и да насочи вниманието си към реванш с Джошуа. При това положение съперникът на Кобрата ще е друг. Почти сигурно това ще бъде следващият в световната ранглиста Агит Кабайел. Германецът от кюрдски произход има 19 победи, 13 от които са с нокаут.

Това опровергава слуховете, че Пулев ще се бие с бившия световен шампион Тайсън Фюри. Кубрат сподели, че за момента британецът не стои на дневен ред.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини