За въздушен десант предупредиха от Община Първомай

От Общинска администрация – Първомай предупреждават, че на 17  юни 2019 г. след 21:00 , ще се проведе въздушно - десантна операция на територията на летище Чешнегирово, община Садово. 

Операцията е част от Ежегодното въздушно-десантно учение „Swift Response 2019”, ръководено от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа. Тази година то ще е на териториите на Република България, Хърватия и Румъния в периода 13 – 25 юни 2019 г. Участниците от осем съюзнически държави са приблизително 5600, като от тях около 1495 са парашутисти, съобщават от министерството на отбраната. 

На 17 юни 2019 г. в тъмната част на денонощието ще се извърши масов въздушен десант във войскови район 1555 – летище Чешнегирово, разказва „Епицентър“. Според сценария, в ролята на противостоящи сили, които ще осигуряват отбраната на летището, са военнослужещи от 42-ри механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада. Базата за предно разполагане – Безмер ще осигури непосредствена авиационна поддръжка и подавяне на средствата за противовъздушна отбрана на земята. 

Ръководството на полетите ще бъде от летище Пловдив, а аварийно-спасителното и логистично осигуряване по време на провежданата операция ще се осъществява от американска страна. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини