25 °C

Нурхан Чобанов спечели риболовното състезание край Дяволския мост

Над 70 риболовци от Ардино, Кърджали, Момчилград, Кирково, Смолян, Мадан взеха участие в третия риболовен фест на река Арда край Дяволския мост. След регистрацията на участниците и тяхното разпределение по постовете, стартът на състезанието бе даден от кмета на община Ардино Ресми Мурад.Той пожела на всички въдичари наслука и късмет. Участниците, разпределени в три възрастови групи – деца, жени и мъже метнаха своите въдици в 9.00 часа. Оказа се, че разселената специално за състезанието риба все още не се бе отърсила от стреса по пренасянето и новата среда за живот и рибарите трябваше да разчитат за хващане на останалата риба в реката. Точно след три часа, главният съдия на състезанието Стефан Димов, обяви край на надпреварата и започна да претегля рибата, хваната от всеки участник.

Победител при мъжете стана 34-годишният Нурхан Чобанов от Ардино, а уловът му бе едва 0,995 кг. риба. „За трети път участвам в състезанието. Тази година заради ниското ниво на реката и топлото време рибата не кълвеше. Миналата година с 5-килограмов улов станах четвърти, а тази година с един килограм спечелих първото място“, заяви след състезанието победителят.На второ място се класираЮмит Али, също от Ардино. На трето място емомчилградчанинът Дениз Ердинч.

При жените победител е Йорданка Колева, следвана от Нерхан Али и Женя Палазова, и трите от Ардино.

При децата на първо място се нареди 10-годишният Иван Каралчев. Той грабна и приза за най-голяма риба. На втора позиция е Семир Осман, а на трета Ерен Мехмед, и тримата от Кърджали.Наградата за най-малка уловена риба отиде приЕфе Байрям от Ардино.

Най-малкият участник в състезанието бе 6-годишният Емре Мехмед, който бе дошъл заедно с баща си, а най-възрастният бе –60-годишният Айхан Хашимов, и двамата от Ардино.

Грамотите и предметните наградинакласиралите се на първите три места връчихакметът наобщинаАрдино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям,председателятна Ловно-рибарско сдружение „Белибрези” в Ардино ШахинБайрямов.

Кметът Ресми Мурад поздрави всички участници в състезанието. В своето приветствие, той заяви, че риболовният фест се е превърнал в традиция, и то много добра. „Убеден съм, че в идващите години ще продължим инициативата, за да популяризираме още повече Дяволския мост“, заяви Мурад.

Задобротонастроениенаприсъстващитена риболовния фестсепогрижихасамодейците от младежка фолклорна група и дамска певческа формация „Надежда“ към образцово народно читалище „Просвета 1948“ в Златоград, както и фолклорна група „Родопчанка“ към НЧ „Родопскаискра” в Ардино. А по инициатива на Евгений Смирнов, управител на военно-спортния клуб „Laserwar Balkans” всички риболовци и посетители на „феста“ бяха почерпени с боб чорба.

Организатор на риболовния фест беОбщинаАрдиносъссъдействиетонаместнитеспортниклубове, общинскиямузей, туристическодружество „Белибрези“, народночиталище „Родопскаискра 1921“, Центърътзаподкрепазаличностноторазвитие, Местнатакомисиязаборбасрещупротивообщественитепроявинамалолетните и непълнолетните, както и Ловно-рибарскосдружение „Белибрези“.

КЛАСИРАНЕ

ДЕЦА:

1. Иван Каралчев– Кърджали
2. Семир Осман– Кърджали
3.Ерен Мехмед – Кърджали

ЖЕНИ:

Йорданка Колева - Ардино
Нерхан Али - Ардино
Женя Палазова - Ардино

МЪЖЕ:

Нурхан Гюнеров– Ардино

2.  Юмит Али– Ардино
3.  Дениз Ердинч– Момчилград

Наградазанай-малкариба:Ефе Байрам

Наградазанай-голямариба: Иван Каралчев

текст и снимки:Гюнер Шукри
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 18.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини