Иновации в СУ „Йордан Йовков“

С представителна публечна изява на екипни интегрирани задания на иноваци Екологично предприемачество по проект на МОН, на 14.06 /петък/,започна срещата на директори от различни учебни заведения от региона и страната в СУ „Йордан Йовков“.  Националният консултант по предприемачество, Галина Попова, даде старт на събитието като накратко разказа за проекта и като част от него това е годишното представяне на интегрираните задания, разработвани през учебната година от двата девети класа.

Във въведението си госпожа Попова спомена, че най-важното нещо за един проект е неговата устойчивост.“ Имаш идея, повтаряш я на глас и ако остане във времето – значи си струва. Идеята се превръща в мисия.“ – категорична бе учителката.

„Ние организираме своя бизнес“ бе мотото на четиринадесет екипа, които представиха своята целогодишна работа. Производствата, за които учениците бяха правили своите проучвания са свързани с иновации и с мисъл за природата. Йовковци отдавна се занимават с различни  екологични дейности  и фирмените задания потвърдиха тяхната загриженост за природата. Иновациите следваха една след друга, като например, производство на очила за далтонистиили производство на соларни керемиди. Учениците разказваха за своите намерения да произвеждат детски играчки, екочанти, плодови вина, биохумус,масло от лавандула и розово масло, за чието добиване да се използва биомаса, и редица други продукти, щадящи природата. Част от екипите започнаха представянето на компаниите си на немски и на английски език, тъй като паралелките, освен че са с предприемачески профил са и със засилено изучаване, едната на английски език, а другата - на немски език.

Когато всички екипи показаха какво са правили през годината, думата взе бившият министър на образованието Диян Стаматов, който понастоящем е директор на 112 училище в София, за да изкаже задоволството си от видяното и чутото.

Срещата продължи със съвещание на работодателите.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини