Паргов подкрепя Манолова за кмет на София

"Ситуацията, която се създаде около оставката на Корнелия Нинова, отклонява БСП от поставените цели, оставката е подадена, конгресът се събира, за да я констатира. Дали може да се случи друг сценарий, мога да гадая, трябва да попитате самата г-жа Нинова."
Това заяви в студиото на NOVA лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

Запитан дали би се кандидатирал за председател на БСП, той отрече. И обясни, че е твърде зает с предстоящите кметски избори, като търси личност, която да получи по-широка обществена подкрепа.

На въпрос дали тази личност може да бъде Мая Манолова, Паргов отсече: "Категорично да!" и уточни, че е важно кандидатът да събере подкрепата на софиянци, няма значение дали са приятелки с Нинова.

Паргов обясни още, че от вчера са започнали номинациите от структурите на БСП. Ако Манолова е номинирана, той ще разговаря с нея, както и с всички номинирани.

Манолова се оказа като гласът на народа, няма да е лошо да бъде и гласът на софиянци, вчера видяхме какво се случи и с ремонта на "Графа", кой е виновен, изпълнителят ли, Столична община ли, която не е упражнила достатъчно контрол? Дават се милиони, за да стане София по-хубава, а се получава нещо, което дразни много хората", каза още Паргов.

Той посочи, че и с Елена Йончева би коментирал кметския пост в столицата, ако и тя бъде номинирана, но според него тя има други ангажименти вече, след като е избрана за евродепутат.

Той призова всички в БСП да се осъзнаят, включително и Нинова, с тази оставка се чудели сега всички в БСП какво да правят.

"Кому е нужна тази оставка, хората в страната казаха: "Кажете й, че инат врат чупи." Паргов каза, че я харесва като лидер на партията, но с инат не се работи и трябва да се извлекат позитивите от кампанията.

За промяната на размера на партийните субсидии лидерът на столичните социалисти заяви, че държавата за пореден път се оттегля от ангажиментите и задълженията си, като оттегляйки се от субсидиите, те отиват в частно-правни ръце. Паргов смята, че и сега има партии на концесия.

"Всички партии трябва да имат равно участие в състезанието", допълни Паргов.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    1 0
    12:02, 11 юни 2019
    Много мераклии за ВОЖДОВЕ в тая партия бе

Още новини

Последни новини