Турски художници се запознаха с млад талант от Първомайско

 

Млади художници от Турция посетиха град Първомай и гостуваха на кмета Ангел Папазов. Те са в България като част от инициатива на Пловдивска община.

Младите артисти имаха възможността да се запознаят с един от най-малките творци в община Първомай – Константин Василев. Коци е седмокласник в ОУ „Христо Ботев“ и Parvomai.NET вече е разказвал за таланта му. Вчера той подреди картини и в коридора пред кабинета на кмета. остите останаха очаровани от талантливия тийнейджър и прекрасните му платна. Те му пожелаха много успехи и изяви. Изложбата на Константин бе открита от кмета Папазов.
37-те художници от Турция ще покажат в Пловдив свои творби под мотото „Изложба на приятелството“. Творбите са подредени в в Дома на културата "Борис Христов" и е под патронажа на председателя на ОбС - Пловдив Савина Петкова и ще бъде открита днес в 17,30 часа, съобщават от пресцентъра на община Пловдив.


Свои произведения ще представят професори, преподаватели и студенти от Истанбул Ъшък Университет- Факултет за художествено изкуство, Маслак - Истанбул и Бейкент университет - Факултет за художествено изкуство, текстил и моден дизайн.
Изложбата се организира за трети път в партньорство с Дружество на пловдивските художници.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    2 0
    12:35, 12 юни 2019
    Кмета Папазов да си направи сюнет и да изчезва от Първомай.
Последни новини