Двама директори и учител от общината получиха отличието "Неофит Рилски"

Изображение 1 от 3

    Почетното отличие „Неофит Рилски“ получиха двама директори и един учител от община Първомай –Росица Генова – директор на ПГСС „Васил Левски“,  Чавдар Здравчев, директор на СУ „Златаров“, и учителката от ОУ „Христо Ботев“, с. Градина Гинка Иванова.

    Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България. То е учредено през 1996 г.Имената на наградените се одобряват от Министерството на науката и културата и се обявяват в навечерието на 24 май. Отличието се дава за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

    И двамата директори – Генова и Здравчев -  благодариха за наградите си чрез постове в социалната мрежа, споделяйки, че без колективите си не биха ги получили.

    Лауреатите от Пловдивска област получиха наградата си по време на церемонията, на която РУО – Пловдив отличи педагогически специалисти и директори на училища от Пловдив и областта за пети пореден път. Сред наградените от Регионалното управление нямаше педагози от Първомайска община.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Го
      Гошо
      1 -3
      12:40, 15 юни 2019
      Поздравления за господин Здравчев!
    • 2
      Пъ
      Първан Гошков
      0 -2
      20:43, 15 юни 2019
      Духовникова, години наред спазваше традиция да ни информираш за резултатите от преминалите матури на първомайските училища. Тази година тази информация класифицирана ли е или тя не попада в темите, важни и засягащи всички нас?!
    • 3
      Не
      Незапознат
      2 -1
      22:15, 15 юни 2019
      Поздравления за наградените!
    Последни новини