Русия и Китай се споразумяха "за методичното управление на глобалното информационно пространство"

Съвместното изявление и на двете държави бе направено малко след официалната среща на президента на РФ Владимир Путин и председателя на КНР Си Цзинпин, на която бе подписан договор за развитието на 5G в Русия.

Според този документ, публикуван в официалния сайт на руското правителство, РФ и КНР се ангажират да осигуряват мирното и безопасно функциониране на интернет въз основа на равноправното участие на всички държави. Освен това, двете страни възнамеряват "да способстват за методичното управление на глобалното информационно пространство".

Страните решиха „да разширяват своите контакти по въпросите на международната информационна безопасност, да засилят мерките за защита на безопасността и устойчивостта на функционирането на критичната информационна структура“ и „да противодействат на въвеждането на каквито и да било необосновани ограничения на комуникационна продукция под предлог осигуряване на национална безопасност, както и на необоснованите рестрикции по отношение експорта на високотехнологична продукция“.

Не е трудно да се види, че това е на практика само началото на реципрочния отговор на американските санкции.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини