Съветниците взимат решение за финансиране на проекти

Едно от решенията, които днес трябва да вземат съветниците от ОбС - Първомай е да се отпуснат 44 743 лв. по проект „Патронажна грижа за възрастни и лица с увреждания“. Сумата представлява 20% от безвъзмездната финансова помощ, която ще получи администрацията и се очаква до края на следващия месец ОП „Развитие на човешки ресурси“ да я възстанови.

Освен това подобно решение ще бъде взето и за всеки от шестте проекта, по които работи общината. В началото на годината средствата за всички са били записани като една обща сума в размер на 46 200 лв. По искане на областния управител за всеки отделен проект ще се гласува отделна сума в размер между 700 и 17 000 лв.

На днешната редовна сесия ще бъдат разгледани предложенията за нов Управител на МБАЛ – Първомай, определянето на автобусните спирки по маршрута на автобусите в общината. Ще бъдат взети решение за предварително съгласие и одобряване на Подробен устройствен план за обект: „Животновъден комплекс за овце и техните приплоди“ в землището на с. Брягово, разрешение за изработване на проект и одобряване на задание към него във връзка с промяна статута на земеделска земя за не земеделски нужди, за изграждане на Фитнес зала и обществено-обслужваща дейност в Дебър.

В дневния ред на сесията е и отчетът за дейността на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Първомай за 2018 година.

Теодора Киркова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    Забележка
    0 0
    04:27, 1 юни 2019
    Ресми Саид не беше на сесията. Как се появи на тази снимка?
    • Пъ
      Първомай
      0 0
      07:21, 1 юни 2019

      Може би не сте прочели статията?

Последни новини