Спокойно започна изборният ден в областта, паспортните звена работят днес за издаване на удостоверения за гласуване

Работното време на паспортните служби е от 8,30 часа до 19,30 часа, заявления се приемат до 19 часа

Изборният ден област Кърджали започна в спокойна обстановка. На територията на областта няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Сектор  „Български документи за самоличност“ в Кърджали и паспортните звена в РУ на МВР ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. Заявления за издаване на удостоверения за гласуване ще се приемат днес до 19 часа.В сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали и в паспортните звена в полицейските управления от 21 май до днес са издадени 17 удостоверения за гласуване, а в периода от 20 до 23 май включително са изработени и връчени 519 лични карти.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, в нетрезво състояние и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Полицейските служители се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Това съобщиха от     Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини