10 °C

Младежи от Първомай помагат на абитуриенти в неравностойно положение

Изображение 1 от 3

    Четирима първомайски ученици се включиха в акцията в помощ на абитуриенти в неравностойно положение на платформата „Приятели, помагайте“, основана от Лео Кадели.

    Абитуриентите Ивайло Чукаров, Тодор Николов и единадесетокласникът Димитър Тодоров от Професионалната гимназия посвещават свободното си време  на нуждаещите от година. Майката на Ивайло, Снежана, е един от координаторите на доброволческата организация и отговаря за нашия регион. Тя увлича сина си и приятелите му. Те са участвали в няколко акции – за набиране на дрехи, за осигуряване на дом за семейство, помагали са в Дома за хора с увреждания в Езерово, доставят мебели и правят ремонти.

    Последната акцията, която имаше за цел да направи приказен балът за завършващите ученици в неравностойно положение стана повод към тримата доброволци да се присъедини и Дилян Димитров. Всички те най-често помагат в поддържането на склада.

    На 24-ти април 2019г. в  София доброволците на „Приятели, помагайте“ посрещнаха 150 абитуриенти в неравностойно положение. За своя бал те олучиха не само костюми и рокли, обувки и аксесоари. За всички бяха осигурени гримьори, фризьори, автомобили. Благодарение на организаторите много от зрелостниците получиха и предложения за работа. Други имат осигурени стипендии.Срещата на доброволците и абитуриентите беше ознаменувана с незабравимо парти.

    Снежана Чукарова сподели, че се чувства горда със сина си  и щастлива, че той има такива приятели. Младежите ще продължат да помагат, защото за тях най-важна е усмивката на хората.

    Теодора Кирякова 

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини