Кмет и прокуратура взимат мерки за спокойното протичане на изборите

С цел осигуряването на условия за нормално и спокойно протичане на изборния ден на Евроизбори 2019 с Указ 53 кметът на общината Ангел Папазов забранява продажбата и сервирането на алкохолни напитки за периода от 6.00 до 20.00 часа на 26 май 2019 г., като се прави изключения за планираните семейни тържества. В изборния ден се забраняват масови мероприятия на открито. Спазването на заповедта се възлага на „Сикюрити глобъл“.

В изпълнение на Указанията за работа и контрол при провеждането на избори и референдуми, със заповед на главния прокурор, прокурор и служител на Районна прокуратура – Първомай ще дежурят на работното си място в предизборния ден – 25 май от 8.30 до 18.00 часа и неделя – 26 май, когато дежурството ще съвпадне с началото на изборния ден и ще продължи до 1 час след обявяването на края на изборния ден от ЦИК.

Граждани и организации могат да подават жалби и сигнали, свързани с изборния процес през тези два дни. В останалото време сигналите се подават в деловодството на Прокуратурата.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    7 0
    08:39, 22 май 2019
    За ко съ възлага на сикюрити глобал не нямаме ли пулиция да ухранява реда. Ъм пу та логика след време ангу жъ възложи на неква фирма да управлява пърумай а той жъ си чеше уния рабути некъде по сянка. Яваа тва мноо тъпутия в то град яваааа. Пари съ дават за щялу и нищялу и после се риве.
    • Гл
      Гласът на Хората
      0 -1
      17:00, 22 май 2019
      Гласът на Хората счита, че всяка мисъл - болна или здрава намира своята бъдеща проява. Поетично, а!
    • Пи
      питагор
      0 0
      08:16, 23 май 2019
      Ако визираш себе си е реалистично аку съ упитваш да разсъждаваш относно написаното е комично.
  • 2
    Гласът на Хората с огромно удивление следи нагласите на някой хора - самоизтъкване на себе си и подценяване на другите. Те били умни, а другите - тъпи. Те - изпъчени и красиви, а другите - гърбави и грозни. Те знаят, могат и ги разбират нещата, а другите не знаят, не могат и нищо не разбират. Те заслужават, а другите - не. Те били граждани, а другите - диви селяни. Някой хора опитват да се изкарат типични първомайци. Гласът на Хората припомня, че хората ще кажат кой е типичен и кой – не.
    Наблюденията на Гласът на Хората показват, че хората масово се трансформират в социални аутсайдери. Това води до тотална промяна в мисленето и поведението им, следствие на което те стават тъпи, гърбави, нищо не могат и от нищо не разбират. Не притежават собствено, аналитично мислене, а припознават нечие чуждо внушение за свое мнение. Вместо да отглеждат деца, което би съдействало за увеличение на човешкия капитал, гледат „полици“ за социални помощи или, още по-лошо, други видове, не ставащи дори за консумация. Последното им създава фалшивото усещане за притежание на висока, обществена стойност. Гласът на Хората предлага да се приеме професията – електорат, за да може хората да не са повсеместно безработни. Хората трябва да бъдат обединени в ценностни групи, принадлежността към които да създава убеждението, че не са забравени от Бога материал.
    Изберете Гласът на Хората – ефективната грижа за хората.
  • 3
    Въ
    Вътрешен
    1 0
    23:48, 22 май 2019
    Искам да попитам.Как ще са тарифите за тези избори на президентските герберите даваха по 50 кинта ся дали пак ще толкова или ще са повече все пак има инфлация нали така или ще са като по ранните по 30 ???
  • 4
    Въ
    Външен
    3 -1
    01:00, 23 май 2019
    Герб купуват циганите и вие както и да гласувате няма значение! Стойте си в къщи ромите ще избират заради вас.
Последни новини