Мобилни екипи ще се грижат за възрастни и болни хора в общините Мадан и Рудозем

Съвместният социален проект на общините Мадан и Рудозем за обслужване на възрастни хора и хора с увреждания е одобрен за финансиране. Проектното предложение е на обща стойност 208 320 лв. и се финансира по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

По проекта се предвижда в рамките на 12 месеца да бъдат предоставени почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги на възрастни хора над 65 г., които имат ограничени възможности за самообслужване, или изобщо не могат да се самообслужват, както и хора на с увреждания и техните семейства на територията на община Мадан.
Услугите ще се предоставят от мобилен екип, който включва 8 домашни санитари, 1 медицинско лице, рехабилитатор и координатор.
За осъществяването на мобилната работа и за обслужване на хората от отдалечените населени места в общините Мадан и Рудозем, екипът ще разполага свисокопроходимо транспортно средство.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини